Verken de cacaoplantage en leer alles over het chocoladeproces ‘bean to bar’, terwijl je enkele van de heerlijkste delicatessen kunt proeven.
Wist je dat er sporen van cacao zijn gevonden in aardewerk opgegraven bij een oude ceremoniële site in Ecuador, wat aangeeft dat onze liefde voor chocolade minstens 5.300 jaar geleden in dit land begon?
Ecuador produceert enkele van de meest verfijnde chocoladesoorten ter wereld. Vorige week werd deze prominente status van Ecuador opnieuw bewezen:
Het 'Cocoa of Excellence (CoEx)-programme' is het startpunt voor cacaoproducenten om deel te nemen aan de International Cocoa Awards (ICA), een wereldwijde competitie die het werk van cacaoboeren erkent; een ode aan de diversiteit aan cacaosmaken. Voor boeren over de hele wereld is het alsof ze deelnemen aan de ‘Olympische Spelen voor Cacao’.
Bij de 2019-editie werden 223 cacaosoorten uit 55 cacaoproducerende landen ingediend om mee te dingen naar een prijs. Na zorgvuldige selectie door een vakkundige jury werden de 50 finalisten gekozen. Ecuador was een van de weinige landen met 3 producenten in de Top 50:
- Costa Esmeraldas Cacao Company
- Jacinto Sotomayor
- Monica Baren Cedeño
Op de Salon du Chocolat in Parijs werden de Top 20 Award Winnaars bekendgemaakt en we feliciteren Costa Esmeraldas Cacao Company met het feit dat ze deel uitmaken van de exclusieve Top 20 beste ter wereld!
ONTDEK ÉCHTE CHOCOLADE TIJDENS JE VAKANTIE
In onze op maat gemaakte reizen bieden we een bezoek aan enkele van de beste cacaoproducenten in Ecuador. Verken de cacaoplantage en leer alles over het chocoladeproces ‘bean to bar’, terwijl je enkele van de heerlijkste delicatessen kunt proeven.